N

Gratis verzending vanaf €25

N

Niet goed? Geld terug garantie

N

Altijd binnen één uur geholpen

N

Niet goed? Geld terug!

Tips voor thuiswerken – door thuiswerkers, voor thuiswerkers!

Sinds 2019 hebben we allemaal te maken gehad met thuiswerken. Voor de één een zegen, voor de ander een flinke uitdaging.

Zelfs ik had in het begin moeite om me hierop aan te passen. Zonder de fysieke sociale contacten met collega’s, de vele uren alleen werken, weinig tot nul feedback.. Het langer doorwerken als valkuil omdat ik van mijzelf verwachtte om toch maar zaken af te handelen, kreeg ik steeds meer signalen van mijn lichaam en gemoedstoestand die me zeiden dat het niet zo lekker ging.

Dat bracht mij op het moment om thuiswerken gezond en leuk te houden en ik wil je niet onthouden van de tips en tricks die gunstig hebben uitgewerkt en waardoor ik nu de juiste balans heb kunnen creëren om zo ontspannen en gefocust mogelijk de werkdagen door te komen. Werk wordt een feestje! Bekijk hieronder onze tips voor thuiswerken.

Onze 4 tips voor het thuiswerken

De ochtendroutine

Misschien heb je er niet altijd zin in, maar je ochtend routine aanhouden helpt echt. Houdt de routine aan die je voor corona altijd had. Mentaal blijf je dan ook het meest stabiel. Je hebt misschien snel de neiging om in je pyjama te blijven de hele dag. Het zit lekker en niemand die je ziet. Toch helpt normale kleding aandoen om de dag effectiever door te komen. Probeer ook je reguliere werktijden aan te houden op werkdagen. Want een ritme is het beste en zal je beter en effectiever kunnen blijven werken. Verwen jezelf met een goed en lekker ochtend ontbijt. Voor mij waren de groenten en fruit smoothies een perfect begin van de dag, ik voel daardoor meteen gezond en wakker om de dag te starten.

 

Creëer je eigen fijne werkplek

Het creëren van een fijne en comfortabele werkplek is erg belangrijk. Ik werkte eerst vanaf mijn bank en soms zelfs vanuit mijn bed, maar ik kwam er al gauw achter dat dát niet helemaal efficiënt was en dat mijn productiviteit er onder begon te lijden. Hoe aantrekkelijk dat soms ook lijkt voor mensen, ik raad het niet aan. Creëer een aparte ruimte in een kamer die je misschien niet gebruikt of bijvoorbeeld gewoon een plek aan de eettafel waar je je goed voelt. Wat ook kan helpen is om wat spullen om je heen te zetten die je ook op kantoor ook had staan. Al staat het er alleen ter decoratie. De plek zal dan sneller echt als een werkplek voelen. Wat voor mij ook erg belangrijk was en is, zijn producten die het lange zitten stimuleert, denk bijvoorbeeld aan extra rug ondersteuning of gewoon een laptop standaard waardoor ik ook staand kan werken. Wat mijn en ook jouw productiviteit weer stimuleert.

tips voor thuiswerken - thuiswerk dame

 

Momenten voor jezelf inplannen

Deze tip voor het thuiswerken heeft mij enorm geholpen; Maak regelmatig tijd vrij om even een moment voor jezelf te nemen. Een moment om even op adem te komen. Even een korte wandeling te maken. Doordat je in je eentje op één plek aan het werk bent heb je de neiging om 8 uur lang achter elkaar te werken. Terwijl normaal maak je tussendoor ook praatjes en ga je even koffie drinken. Je kunt nooit 100% van de tijd efficiënt werken, dus thuis ook niet. Wat voor mij erg hielp een wekker te gebruiken. Dan weet je zeker dat je af en toe een pauze neemt. Maak dan even een korte wandeling, pak wat te drinken of doe even wat oefeningen op een yoga mat. Probeer je telefoon te ontwijken! Want je kijkt al de hele dag naar een scherm namelijk. Dit kan je ogen erg vermoeid maken gedurende de dag.

 

Maak een gezellige avond

Vergeet niet te genieten van de avond als die is aangebroken. Soms kan de werkdag onopvallend overgaan in de avond, dat je vergeet even helemaal vrij te zijn. Je blijft nog veel denken aan je werk, omdat alles in één ruimte gebeurt. Probeer dan bewust een leuk en gezellige avond te maken. Kook je favoriete gerecht, drink het lekkerste drankje en kijk je ultieme serie of film, of nodig leuke vrienden uit, ga een uurtje sporten of doe wat meditatie. Steek de kaarsjes aan en maak het jezelf comfortabel. Het helpt mij om ultiem te genieten door af en toe bewust stil te staan bij hoe fijn ik de avond vind. Daardoor helpt het mij om al dat werk en de dag te vergeten.

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen helpen en inspireren om het thuiswerken een stukje leuker en fijner te maken. Luister vooral goed naar je gevoel, zo maak je de thuiswerk periode het aller beste. Heb jij nog leuke en waardevolle tips die niet mogen missen in dit rijtje? Laat ze vooral hieronder weten! Zo helpen we elkaar samen positief te blijven! :), dit is een van mijn favoriete tips voor het thuiswerken.

 

tips voor thuiswerken
Onze garanties
N

Binnen 1 uur geholpen

N

Gratis verzending v.a. €25

N

Veilig betalen

N

24/7 Live chat

Neem contact op

06-31948432
[email protected]

Informatie

KvK: 77906381

Van de Weerdstraat 51
6709TT
Wageningen